CoderDojo Goes Outdoor

Deze informatie is niet meer actueel!
Wil je zelf leren programmeren, websites bouwen, games en apps maken of robots aansturen in openlucht? Ben je nieuwsgierig? Demo's vanaf 12 u door de deelnemers.

Wanneer

  • 23 juni ’19 (zo)
    van 10.00 u tot 12.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Streekcafé Ter Quabeecke
adres
Neervelpsestraat 15 - 3370 Boutersem

Info

Coderdojo "Outdoor" Boutersem gaat door in maandelijkse sessies. De eerstvolgende sessie is op 23 juni 2019.

De sessie van 23 juni vindt uitzonderlijk plaats op het terras van streekcafé Ter Quabeecke.

 

Over Coderdojo

 
CoderDojo organiseert gratis ICT workshops, de zogenaamde Dojo's, waar jongens en meisjes (van 7 tot 18 jaar) leren programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen, ...

Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren? een superleuke, gezellige en megatoffe leerervaring. 

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.

CoderDojo heeft één hoofdregel:"Above allbe cool!".

Kinderen die voor de eerste keer een sessie bijwonen en ook jonge kinderen dienen steeds door een ouder vergezeld te blijven gedurende de CoderDojo sessie. Er is begeleiding voorzien, maar geen individuele begeleiding, en dit is wel nodig wanneer er voor de eerste keren met Scratch wordt gewerkt.

 

Heb je nog geen Scratch account?

Maak er dan voorafgaand één aan. Dat doe je makkelijk op https://scratch.mit.edu/ . Je zal er een gebruikersnaam moeten kiezen, en via een geldig mailadres van een ouder moet dit worden bevestigd. Gebruikernaam en wachtwoord neem je mee naar de Coderdojo sessie.

 
Alle activiteiten
foto: CDJ-p03.jpg foto: CoderDojoBelgiumLogo.bmp foto: 16707729_s.jpg

Organisatie

naam
CoderDojoBelgium
website
www.coderdojobelgium.be
e-mail
boutersem@coderdojobelgium.be